Kom med på en unik tidsrejse i Viborg, hvor du kan være med til at bestemme forestillingens udfald

Skuespiller Rasmus Skaarup i The Battle #2 / (Pressefoto: White Hole Theater)
dato

Den 9. juni har White Hole Theater premiere på den innovative digitale teaterforestilling "The Battle #2" I Viborg.

Her kan publikum komme med på en uforglemmelig rejse, hvor de selv kan bestemme, om det skal være Knud eller Valdemar, der skal være Danmarks konge.

Bag om The Battle #2

Publikum træder ind i fortiden til en genopførsel af det slag i Viborg, der rystede Danmark for over 800 år siden. Det sker, når skuespillerne Janus Elsig, Mads Emil Duelund, Joachim Bach Rosendal, Rasmus Skaarup og Polina Kalmykova giver krop og sjæl til historiens giganter og derved bringer fortiden til live gennem deres autentiske og følelsesmæssige præstationer. 

Samtidig anvender "The Battle #2" den banebrydende MotionCapture-teknologi, der genskaber skuespillernes bevægelser i en 3D-verden - et virtuelt landskab, som er udviklet i samarbejde med Viborg Museum for at befæste den historiske autenticitet.

- Målet med forestillingen er at give publikum en forståelse af, hvordan vi er et produkt af historien, men at vi stadigt kan have indflydelse på den. Ved at forene dygtige skuespillere og den nyeste teknologi, kan vi skabe en helt uforlignelig teateroplevelse, der blandt andet involvere at publikum selv kan påvirke handlingen, siger producent af forestillingen Lana Tankosa Nikolic.

The Battle #2 kan opleves på tre forskellige måder

Som publikum kan du opleve forestillingen med VR-briller på. Det giver dig mulighed for at bevæge dig frit rundt i Viborgs middelalderverden.

Publikum vil også kunne opleve live-forestillingen på Værkstedsscenen, hvor de kan se skuespillerne på scenen og handlingen i 3D-universet på et lærred i baggrunden. De får mulighed for at påvirke udfaldet med en mobilafstemning.

Endelig er der mulighed for online live streaming, hvor publikum kan opleve forestillingen i realtid og også her påvirke udfaldet med en mobilafstemning.

Ved at kombinere teknologi og kunstnerisk kreativitet opbygger White Hole Theater et fundament for fremtidige forestillinger, der udvider de digitale teaterformater.

Tid og sted - live og online

The Battle #2 er på engelsk og kan opleves live på på disse datoer og tidspunkter

- Fredag den 9. juni kl. 17.00 og 19.00

- Lørdag den 10. juni kl. 17.00 og 19.00

- Søndag en 11. juni kl. 17.00 og 19.00 

Spillested: Værkstedsscenen, Ammunitionsvej 6 i Viborg

Live streaming af forestillingen kan opleves:

Lørdag den 10. juni kl. 17.00 og 19.00 via et link på White Hole Theaters hjemmeside

Kilde: Viborg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.