Skills-vinder bliver Årets Lærling i Silkeborg-Viborg

Vinder af Årets Lærling i Silkeborg-Viborg Kasper Bergmann Mortensen er netop udlært som industritekniker. Kasper får prisen for sin meget målrettede indsats. Her er han flankeret af borgmester i Silkeborg Helle Gade til højre og til venstre Pia Grandelag fra DI Silkeborg-Viborg og Jesper Kvistgaard, CSR Manager Grundfos (Foto: DI Silkeborg-Viborg)
dato

I dag overrakte Pia Grandelag fra DI Silkeborg-Viborg et diplom og et ur til Årets Lærling i Silkeborg-Viborg på Grundfos i Bjerringbro. Borgmester i Silkeborg Helle Gade holdt talen for Kasper Bergmann Mortensen, der sidste år vandt DM i Skills.

I år kommer årets lærling i DI’s region Silkeborg-Viborg fra Grundfos i Bjerringbro. Han hedder Kasper Bergmann Mortensen, og er netop udlært som industritekniker. Kasper får prisen for sin meget målrettede indsats – en målrettethed, han havde allerede, inden han begyndte som lærling hos Grundfos.  

CSR Manager Jesper Kvistgaard, der er uddannelsesansvarlig på Grundfos, er glad på sin lærlings vegne.

- Kasper stiller hårde krav til sig selv og sit arbejde, men har alligevel et stort overskud til sine kolleger. Han er videbegærlighed og meget ambitiøs. Det har drevet ham til at vinde DM i Skills i Industriteknik i 2023. Han er et stort talent, siger Jesper Kvistgaard.

En gang om året beder DI Silkeborg-Viborg deres 600 medlemmer her i Midtjylland om at indstille deres bedste lærlinge. I alt har virksomhederne indstillet 8 lærlinge, som de mener særligt har udmærket sig inden for de kriterier, der er opstillet. Prisen gives til en elev eller lærling, som udmærker sig fagligt og kollegialt.

Det kan for eksempel være begrundet i, at eleven eller lærlingen er flittig, hjælpsom, energisk, opfindsom og ”en god kammerat”. Det kan også være, at der er ydet en særlig faglig eller social indsats, der er et godt eksempel fra andre. De 8 indstillede lærlinge kommer fra alle brancher og alle typer virksomheder.

Bestyrelsesleder i DI Silkeborg-Viborg, Jacob Jensen, udtaler.

- Jeg bliver både imponeret og varm om hjertet, når jeg læser indstillingerne. Der er så mange dygtige unge mennesker, der brænder for deres fag og tager ansvar i hverdagen. Mange af dem bliver morgendagens ledere og selvstændige, så på den måde tænker jeg også, at fremtiden tegner lys for erhvervslivet i vores område. Kasper kunne helt sikkert blive en af dem, hvis han vil.

Kilde: DI Silkeborg-Viborg
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.