Triumftog for Skals Efterskole: Ni af elevernes scienceprojekter skal til national finale

De dygtige elever bag de ni scienceprojekter fra Skals Efterskole, der nu skal til finalen for Unge Forskere. Nederst til venstre: Mathilde, Simone, Annika, Emmelie, Josefine, Thilde, Severin. Øverst til venstre: Milla, Luka, Caroline, Johanne, André, Arvid, Noah, Ida Augusta, Karoline, Maria. (Foto: Ole Glanz)
dato

Skals Efterskole stillede forleden op i Region Nordjylland til semifinalen for Unge Forskere. Og de kom, så og sejrede! Ni af de elleve projekter, eleverne fra efterskolen stillede op med, går videre til den nationale finale i den naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere.

Og ni af de 12 juniorprojekter, der skal til København fra semifinalen d. 23. april er fra Skals. 

Eleverne havde blandt andet arbejdet med nye idéer og opfindelser som en bruspille til flade sodavand, bæredygtig te, alger som kosttilskud, og genbrug af bananskræller. 

Unge Forskere er en talentkonkurrence for elever på ungdomsuddannelserne og i grundskolen. Eleverne dyster om titlen som årets Unge Forsker ved at vise deres naturvidenskabelige forskningsprojekter frem for en professionel fagjury bestående af topforskere, erhvervsfolk og grundskole- og gymnasielærere. 

Juryen bedømte eleverne på deres idé, deres naturvidenskabelige arbejdsproces og deres evne til at formidle og perspektivere.

Talentkonkurrencen er arrangeret af Astra, det nationale naturfagscenter og H.K.H. Prins Joachim er protektor. I alt har 1.500 elever fra hele landet været tilmeldt konkurrencen, inklusive tilmeldingerne til ’Min Vildeste Idé’, som er en idé-tegnekonkurrence for grundskoleelever.

Kilde: Unge Forskere
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.